A Kaleta-ügyben a közvélemény hosszan sorolta, hogy ki mindenkinek kellene elhatárolódni Kaletától.

Számtalan médium leírta, hogy dr. Mester Csaba, Kaleta Gábor védőügyvédje, pont annak a Fehér Liliom Egyesületnek a tagja, amelynek célja a gyermekek szociális védelme, ezen belül is kiemelten a gyermekeket ért szexuális abúzus elleni küzdelem.

Több médium próbálta felvenni a kapcsolatot a Fehér Liliom Egyesülettel, hogy nyilatkozzanak, hogyan fér össze céljaikkal dr. Mester Csaba Kaleta-ügyben vállalt szerepe.

Az Egyesület senkinek nem nyilatkozott, sőt július 3-a péntek óta a weboldalukon ez áll: “Az oldal fejlesztés alatt!”

Facebook oldaluk szintén elérhetetlen.

A nyilvános adatokból annyit lehet megtudni, hogy az Egyesület vezetője Kugler Gyöngyi, klinikai gyermek szakpszichológus, terapeuta. Az egyesületi tagok között pedig pszichológusok, ügyvédek, és szülők szerepelnek.

Az Egyesület és dr. Mester Csaba kapcsolatának milyenségéről nem tudunk. De ha feltételezzük, hogy Mester szolgáltatásait jóhiszeműen vették igénybe, akkor a Kaleta-per visszhangja után nem lekapcsolni kellett volna a weblapot.

Hanem azonnal kitenni a működő weblap főoldalára egy nyilatkozatot, amiben leírják, hogy őket is megdöbbentette, elhatárolódnak tőle, Mesterrel megszakítanak minden kapcsolatot, céljuk továbbiakban is a gyermek védelme.

De nem ezt tették, és ez minimum találgatásra ad okot. Hiszen ismerjük a mondást Babits Mihály Jónás könyvéből: “…mert vétkesek közt cinkos aki néma!”

A fehér liliom az ártatlanság jelképe. Ez a liliom most elhervadt. A Fehér Liliom Egyesület évek munkáját dobhatja a kukába. Mert ezek után ismét megszerezni a szülők, gyermekek bizalmát szinte lehetetlen.

 

Kép forrása: Pixabay

Az írás teljes egészében a szerző – Selmeczi-Molnár Ágnes – szellemi tulajdona, annak teljes vagy részbeni megjelentetése kizárólag a szerző írásos engedélyével és forrásmegjelöléssel lehetséges!